«

»

Čer 11 2014

Katka

Celerové řízečky

Máte rádi smažené pokrmy, ale rádi by jste využili nějakou zdravější variantu? Mým typem jsou celerové řízečky.

Celer je také známý jako afrodiziakum, takže můžete zkusit naservírovat manželovi. Jeho předností je, že jako jeden z mála druhů zeleniny dobře snáší vyšší teploty a neztrácí tolik vitaminů a prospěšných látek..

celerove rizeckyPočet porcí: 4 porce

Ingredience

  • 1 větší celer
  • 1 vejce
  • trocha mléka
  • 2-3 stroužky česneku
  • strouhanka nebo nadrcené kukuřičné lupínky nebo kukuř. mouka
  • pohanková mouka
  • pepř a sůl

 

Postup

Celer oloupeme, pokrájíme na plátky, dáme ho vařit, ale ne moc do měka, jen aby nebyl tak tvrdý. Stačí 10 min. Pak plátky osušíme a obalíme jako řízky. Vajíčko naředíme trochou mléka, můžeme už do vajíčka přidat 1 stroužek prolisovaného česneku a trochu soli a pepře. Celerové plátky ještě před obalením posolíme,opepříme a potřeme česnekem. Díky použití pohankové mouky a kukuřičné mouky nebo kukuřičných lupínků vytvoříme bezlepkový pokrm.

Redukční poznámka

Řízečky můžete upéct i v troubě, ale tam nedosáhnete takové křupavosti jako u smažení. Nechám to tedy na vaší chuti a volbě.

Tip

Jelikož je celer předvařený, nemusí se smažit ani péct nijak dlouho. Ideální je s bramborovou kaší, šťouchanými bramborami nebo v housce jako vegetariánský hamburger se zeleninkou a domácím kečupem a kapkou hořčice.

 

 

Další články

  • Rajčatová polévka s focacciouRajčatová polévka s focacciou Miluji Italskou kuchyni, a teď je správný čas na rajčatovou polévku. Můžete použít domácí voňavá rajčátka ze zahrádky, pokud máte. Takže bude za hubičku :-) Ideální volbou k této […]
  • Pohankové placičky se zeleninouPohankové placičky se zeleninou Nově jsme vyzkoušeli placičky z pohanky. Můžu říct, že jsem se toho bála, protože pohance přicházím teprve na chuť, ale nakonec nebylo čeho. Všechno zmizelo v cukuletu. I když nemám ráda […]
  • Celozrnná foccacia s bylinkamiCelozrnná foccacia s bylinkami Výborná ke grilovanému masu nebo salátu. Počet porcí: 2 kusy Ingredience 150g celozrnné pšeničné mouky 50g hladké mouky 50g sojové mouky hladké 15g olivového […]
  • Hrachové placičkyHrachové placičky Nedávno jsme doma dostali chuť na poctivou hrachovou polévku. Při její přípravě jsem hrášek rozmixovala a nakonec ještě přecedila přes síto, zbylo hodně "odpadu" a bylo mi líto rozmixovaný […]

Share and Enjoy

Napsat komentář

Email
Print
Starší příspěvky:
ecka3
Proč se přidávají éčka do potravin

Přídatných látek se samozřejmě víc, ale vypsala jsem ty, se kterými se setkáváme nejčastěji. Některé se používají pouze při výrobě,...

Zavřít