«

»

Bře 27 2014

Katka

Detoxikace organismu

O detoxikaci se píše nespočet článků. V podstatě každý by se měl detoxikovat, ale proč vlastně a jaké návody jsou opravdu správné ?

 

Proč detoxikovat detoxikace

Musíme si uvědomit, že detoxikace je pro náš organismus opravdu potřebná, protože žijeme v uspěchané době, máme málo přirozeného pohybu a většinou nejíme moc ideálně. V důsledku  tohoto uspěchaného života jsme většinou překyselení. A to nám po nějaké době může způsobovat zdravotní potíže. A to např. celkovou únavu, podrážděnost, zažívací problémy, bolesti hlavy, jsme více náchylní k různým virózám a nachlazení atd. Detoxikace je v podstatě nějaká metoda (půst, dieta, způsob stravování, užívání určitých přípravků,..), která naše tělo zbaví škodlivých látek, které se v našich tělech hromadí. A snaží se vyrovnat  poměr mezi kyselinami a zásadami v našem organismu. Překyselení totiž tělo špatně nese a to proto, že k odbourání přebytečných kyselin spotřebovává minerální látky, kterých z potravy nemáme dostatek na přijímané množství kyselin a tak si je bere z vlastních zásob, což může vést ke kazivosti zubů a řídnutí kostí, kde si tělo bere vápník, nebo zinek z prostaty, chrom ze slinivky, atd..

Neměli bychom ale spoléhat jen na občasné pročištění těla, ale dbát na prevenci a snažit se žít a jíst lépe, ne jen jednou za rok na jaře jíst týden podle článku z časopisu.

Jak na to

Obecně se doporučuje omezit konzumaci masa, mléka a hlavně cukru, bílé mouky, alkoholu a kávy a také uzenin a průmyslově upravených potravin „nadopovaných“ barvivy,stabilizátory atd. Zařadit více pohybu, popř. lymfodrenáže, které nastartují náš lymfatický systém, který má schopnost zbavovat naše těla toxinů, ale můžete zařadit i speciální zdravé potraviny, jako např. semínka lnu zlatého, které např. v jogurtu začnou jaksi bobtnat a v těle působí jako psylium, naváží na sebe toxiny a čistí naše střevo, pokud semínka rozemeleme a přidáme do pokrmů, uvolní se z nich i cenné omega 3 kyseliny. Nebo dnes populární zelené potraviny, jako je chlorela nebo ječmenný nápoj.

Moje rada na závěr

Návodů najdete spoustu, ale hlavní je zapojit rozum a naslouchat svému tělu. Stručně řečeno a shrnuto tedy omezit nebo nejlépe vyřadit polotovary, rafinované výrobky, jíst prostě zdravě, přirozeně, nepřecpávat se a nějaký ten půstík neuškodí :-)

A pak samozřejmě ten pohyb a úsměv na rtech. Nestresujte se, když nejde o život, jde o, vy víte co :-D 

 

 

Další články

  • Jak přirozeně odkyselit organismusJak přirozeně odkyselit organismus O kyselinotvorném a zásadotvorném prostředí jsem psala zde. V tomto článku bych se ráda zaměřila na okruhy potravin, které dané prostředí vytvářejí. Ještě bych ráda připomněla, že je mylné […]
  • Jaký vliv má strava na kvalitu pletiJaký vliv má strava na kvalitu pleti Jak spolu souvisí to, co jíme a kvalita pleti? Úzce. Jelikož jsem kosmetička, vím o tom hlavně z praxe dost. A to i z vlastní zkušenosti. Mám ráda sladké, asi i proto, že si občas […]
  • Co znamená zásadotvorné a kyselinotvorné prostředí v našem těle a jak ho poznatCo znamená zásadotvorné a kyselinotvorné prostředí v našem těle a jak ho poznat Pro správnou funkci našeho těla je zapotřebí mírně zásadité prostředí nejen naší krve, ale celého organismu. Takovéto prostředí zajistí dobrou kondici našim orgánům a nastolí duševní i […]
  • Jaká je naše cesta, aneb kudy vás povedemeJaká je naše cesta, aneb kudy vás povedeme Co nevyznáváme Nejspíš zklameme všechny, kteří na našem webu hledají spásu nebo zaručenou dietu, jak hlásají některé weby. Nejsme zastánkyně žádného pojmenovaného stravovacího systému […]

Share and Enjoy

Napsat komentář

Email
Print
Starší příspěvky:
tofu do textu
Seznamte se… Tofu (nejpoužívanější výrobek ze sóji)

Tofu je velmi lahodný a hodnotný výrobek rostlinného původu, který se používá jako náhrada za sýr, tvaroh nebo maso. Obsahuje...

Zavřít