«

»

Říj 10 2014

Markéta

Jablečný pudink s kuzu a karobovými jáhlami

Jablečná sezóna je v plném proudu a receptů, co z jablek uvařit je přehršel. Dnes vám ukážu, jak využít jablek a né moc známé suroviny a tou je kořen Kuzu, který seženete ve zdravé výživě nebo vietnamských potravinách (tam vychází o poznání levněji). Kuzu používám místo jíšky nebo škrobu na zahuštění nasladko i naslano. Jedna z variant, jak ho využít je jablečný pudink. Samozřejmě můžete použít i jiné ovoce. Mimochodem, je to výborná bezlepková svačina dětem do školy:-)

jablečný pudink s jáhlamiPočet porcí: dle surovin

Ingredience

  • oloupaná jablka nakrájená na kousky
  • skořice
  • kuzu
  • rozinky

 

jáhlová část

  • uvařené jáhly
  • karob
  • agávový sirup nebo med

Postup

Jablka zalijeme trochou vody a pod pokličnou je podusíme do měkka. Nožovým nebo ponorným mixerem je rozmixujeme na hladkou kaši. Přisypeme skořici a spařené rozinky. Vrátíme zpět na plotnu. V trošce vody si rozmícháme trochu kuzu (je to stejné, jako když rozmícháváme škrob) a vlijeme do jablečné směsi. Provaříme tak 2min.

Jáhly dochutíme karobem a osladíme. Na dno poháru dáme jáhlovou směs a na ní navrstvíme směs jablečnou. Dozdobíme jogurtem.

 

 

Další články

  • Tvarohový pohár plný ovoce a „zdravé nutelly“Tvarohový pohár plný ovoce a „zdravé nutelly“ Tak na téhle dobrotě si pochutnají nejen děti, ale i dospělý. Připravený ho máte za 15min a fantazii v příchutích a zdobení se meze nekladou. Kdo hubne a má odpoledne chuť na sladké, nijak […]
  • Jahodové tiramisuJahodové tiramisu Počet porcí: 2 porce Ingredience 400g nízkotučného tvarohu 250g čerstvých jahod 2 lžíce sirupu agáve (nebo více dle chuti) špetka mleté vanilky 16ks piškotů Postup Pár […]
  • Jogurtový pohár sypaný čoko špaldouJogurtový pohár sypaný čoko špaldou Nechejte se inspirovat, jak kreativní a chutná může být svačina. Ideální i pro redukční stravu. Doporučuji k dopolední i odpolední svačině. Pokud vše naservírujete do skleněné sklenice od […]
  • Krémový vanilkový pudink ze syrovátkyKrémový vanilkový pudink ze syrovátky Pudink ze syrovátky je příjemnou změnou oproti pudinku z mléka. Nejen, že je lehčí, ale díky neustálému míchání při vaření je také našlehaný. Výsledná konzistence je spíše krémová. […]

Share and Enjoy

Napsat komentář

Email
Print
Starší příspěvky:
dýně a kaštany
Podzimní poklady našich zahrad

Léto sice končí, ale na zahradách teprve dozrávají některé velice zajímavé poklady pro náš organismus. Já Vám sepíšu ty, co...

Zavřít