«

»

Bře 15 2014

Markéta

Jáhlové koule s kokosem

Další z důkazů, jak úžasně chutný dezert se dá udělat z jáhel. Všichni kdo milují kokos si budou libovat. Mně připomínají kuličky Raffaello. S tím rozdílem, že díky tomuto složení si nejen pochutnáte, ale taky si neuděláte v žaludku guláš, jako z přetučnělých klasických bonbonů. Koule jsou výborné jen tak ke kávě nebo i jako variace vánočního cukroví.

jahlove koule s kokosem

Počet porcí: 20ks

Ingredience

  • 80g suchých jáhel
  • 40g sušených datlí nebo rozinek
  • 30g strouhaného kokosu + 20g kokosu na obalení
  • 30g třtinového cukru (ideálně rapadury)
  • 30g rýžové mouky
  • 40g sušené syrovátky

 

Postup

Jáhly 3x spaříme vodou a dáme vařit do 240ml studené vody. Přidáme špetku soli. Až se začne voda vařit přimícháme syrovátku. Díky syrovátce budou jáhly sladší a není třeba přidávat tolik cukru. Od bodu varu vaříme 10minut. Do vychladlých jáhel vmícháme cukr, rýžovou mouku, 30g kokosu a najemno nakrájené datle. Vše smícháme v kompaktní hmotu. Vlhkýma rukama tvoříme koule, které obalujeme v kokosu.

Tip

Do středu koule můžete vmáčknout oloupanou mandly. Hotové koule skladujte v ledničce. Vydrží tam 3dny.

 

 

 

 

Další články

  • Nepečené cizrnové kouleNepečené cizrnové koule Neskutečné, jak je cizrna variabilní. Dá se z ní uvařit slaný i sladký pokrm. Zapomeňte na předsudky a zkuste tyto cizrnové koule, plné kvalitních sacharidů i tuků. Jen pozor, jsou poměrně […]
  • Pomerančovo-kakaové sušenkyPomerančovo-kakaové sušenky Sušenky nejsou nijak dietní, zato jsou moc moc dobré. Kombinace pomeranče a kakaa je nezapomenutelná. Když máme chuť na něco extra, vždy si na ně vzpomenu. Skvělé jsou i na vánoční stůl. […]
  • Lehká varianta tiramisuLehká varianta tiramisu Taky máte rádi tiramisu? A taky se po něm cítíte přemaštění a leží vám dlouho v žaludku? Tak vězte, že to není vaším zažívacím traktem, ale právě použitím mascarpone. Věděli jste, že má […]
  • Bezlepková pohanková kolečkaBezlepková pohanková kolečka Vynikající obměna klasického lineckého těsta. Díky pohankové mouce získají sušenky uplně jiný chuťový rozměr. Svému tělu prospějete také bezlepkovou pochutinou. Péct je můžete během roku […]

Share and Enjoy

Napsat komentář

Email
Print
Starší příspěvky:
jogurtovy kolac s rybizem do textu 2
Jogurtový koláč Kliment s rybízem

Proč koláč Kliment? Protože původní předpis tohoto koláče je od mého dědy Klimenta. Jako dítě jsem ho měla jako svůj...

Zavřít