«

»

Pro 12 2014

Katka

Jak navodit tu pravou vánoční atmosféru

Vánoce se blíží, někdo je však vnímá jako stresové období a to je velká škoda.

Já si vánoční shon nijak nepřipouštím, nehoním se, abych měla naleštěná okna a 30 druhů cukroví. Stačí si doma udělat útulno, vykouzlit něco dobrého a já vám přináším pár typů, jak si udělat pohodový advent, třeba někoho inspiruji :-)

IMAG0581

Zapalte si františka

Miluji vánoční františky jejich tajemnou vůni. Je to v podstatě směs dřevěného uhlí a kadidla, které je pryskyřicí kadidlovníku pravého a  už po staletí se používá při náboženských obřadech a také při meditacích.

Kadidlo je také v Bibli uvedeno jako jeden z darů, kterým byl obdarován narozený Ježíšek. Pro mě jednoznačně symbol Vánoc  a kouzelné atmosféry.

 

V klidu zabalte dárky

Pamatuji si, jak máma vždycky s precizností balila dárky, ale většinou na poslední chvíli- večer před Štědrým dnem a  dlouho do noci. Já je balím s předstihem, postupně a baví mě to. A pokud mě čeká zabalit jakýsi patvar, radši koupím ozdobný sáček nebo krabici, protože jak mi něco nejde, začnu se vztekat.

 

Udělejte radost něčím vlastnoručně vyrobeným

Já jsem letos zvolila variantu balíčků všeho možného, není nějak stále co vymýšlet a tak jsem sestavila balíčky, kdo co má rád a k tomu jsem si vymyslela, že vyrobím také něco doma.

IMAG0579Narazila jsem na jednoduchý recept- domácí arašídové máslo, stačí Vám buráky, trochu soli a trochu kvalitního slunečnicového oleje a mixér. Umixujete a máte hotovo. Stačí nějaká sympatická sklenice, pěkné plátýnko a mašlička a dobrota s láskou dělaná je na světě.

Jako další jednoduchý domácí výrobek, jsem zakoupila kvalitní olivový olej a rozlila ho do pěkných lahviček a přidala jsem bylinky a česnek nebo citron. Ještě uvažuji nad nějakým likérem a také se chystám na vánoční punč.

 

 

Cukroví

U nás ho stejně nikdo moc nejí, ujídá se při pečení, ale jakmile leží na stole, jen se na něj práší, radši si dopřáváme směsi oříšků a sušeného ovoce, nějaké cukroví ale pečeme, zásadně ale používám pravé máslo, žádnou heru ani jiné rostlinné tuky, má to úplně jinou chuť a jde o to, zobnou si pár kousků, nejíst toho kila! Tak když už tak pořádně, a zastávám- kvalita ne kvantita.

Již dříve uvedená pohanková kolečka můžete zkusit jako bezlepkovou variantu lineckého. Recept najdete ZDE.

 

Kam se poděla pravá podstata vánoc?

Mám trochu pocit, že se už zapomnělo, čím Vánoce bývaly- svátky klidu, pohody a lásky. Dnes se lidé zadlužují, aby měli na dárky, doba, kdy se lidé přirozeně zpomalovali  je naopak ještě hektičtější, všichni chtějí všechno do svátků stihnout, honí se za výdělky, termíny, dárky, úklidem a pak padnou a nacpou si břicha tučným cukrovím, mastným kaprem a kalorickým salátem.

Musíme si uvědomit, že si to ale děláme sami. Pokud máte děti, nebo vnoučata nebo někoho kdo děti má, koukněte se, jak se těší, jak to krásně prožívají a zkuste si vzpomenout, jaké to bývalo, než jsme se jako dospěláci začali stresovat.

Zapalte si svíčku, purpuru nebo františka, svalte se na pohovku k oblíbené pohádce a užijte si klid, od toho Vánoce jsou :-)

 

A jako poslední typ nabízíme návštěvu našeho Studia, kde si užijete klid, skvělé služby od hlavy až k patě, vůně a příjemnou hudbu, nebo můžete zakoupit krásný dárkový poukaz svým blízkým :-)

Více na webu www.studio-style.cz

Vanocni_poukaz

 

                                                                                            Šťastné a veselé Vám přeje Katka.

 

Další články

  • Síla přírody na moji duši i mysl aneb tip na výletSíla přírody na moji duši i mysl aneb tip na výlet Já miluju podzim. Spousta lidí je smutných, když končí léto a já se tetelím, že bude konečně podzim. Asi je to i tím, že jsem se v tomo období narodila, nevím. Poslední roky je překrásný, […]
  • Podzimní poklady našich zahradPodzimní poklady našich zahrad Léto sice končí, ale na zahradách teprve dozrávají některé velice zajímavé poklady pro náš organismus. Já Vám sepíšu ty, co mám moc ráda a které sama nějak používám a zpracovávám, […]
  • Když vaří děti Když vaří děti Ráda bych odhalila, jak vaří náš 12ti letý synek. Když se do toho pustí stojí to za to. Jak na oko, tak chuťově. Troufám si tvrdit, že strčí leckterého kuchaře do kapsy. Nechte se […]
  • Proč jsem si zamilovala jóguProč jsem si zamilovala jógu Ráda bych se s vámi podělila o pocity, jaké mi jóga přináší a ráda bych vysvětlila, proč o ní píši na životním postoji. Je to jednoduše proto, že jak už Vám napovídá název našeho webu, […]

Share and Enjoy

Napsat komentář

Email
Print
Starší příspěvky:
goji
Seznamte se Goji neboli kustovnice čínská

Pokud chodíte nakupovat do bio obchodů a prodejen zdravé výživy, asi jí znáte, pro ty, kdo se s tímto malým...

Zavřít