«

»

Čer 27 2014

Markéta

Kakaová mléčná rýžová kaše s dýňovými semínky

Nevíte, co posnídat? Pak si udělejte pěkně vydatnou snídani. Skvěle se tráví, není po ní těžko a přesto budete mít energie na rozdávání. Kaše se hodí i jako odpolední svačina pro děti před sportovní aktivitou. Není třeba kupovat mléčnou kaši již vyrobenou v kapíšku, když si můžete udělat svou podle chuti a navíc nez zbytečného cukru a aromat.mlecna ryzova kasePočet porcí: 1 porce

Ingredience

  • 40g mléčné rýže nebo rýže natural
  • 1/2 sáčku čokoládového pudinku ideálně Bio
  • 125ml mléka
  • 125g nízkotučného tvarohu
  • 20g třtinového cukru

 

  • 10g rozinek
  • lžíce dýnových semínek
  • skořice

Postup

Rýži uvaříme klasicky ve vodě. Slijeme a necháme okapat. V rendlíku uvaříme pudink z mléka a pudinkového prášku a cukru. Uvařený pudink odstavíme z plotny a do ještě teplého vmícháme tvaroh a vyšleháme ručně do krémové konzistence. Přimícháme rýži. Naservírujeme do misky a posypeme skořicí, rozinkami a dýňovými semínky. na závěr můžeme polít i trochou javorového sirupu.

 

 

 

Další články

  • Špaldový pohár s jablkemŠpaldový pohár s jablkem Se synem přicházíme na chuť vařenému obilí a tak zkoušíme různé variace, naslano i nasladko. Tahle svačinka je ovšem bezkonkurenční hlavně svou výživovou hodnotou a enerií, kterou v sobě […]
  • Jablečný pudinkJablečný pudink Skvělá ovocná svačina pro dospělé i pro děti. Zvláště v horkých dnech nebo před sportovní aktivitou. Počet porcí: 1 porce Ingredience 1 jablko 100ml vody 10g vanilkového […]
  • Redukční celozrnný perníkRedukční celozrnný perník Kdo chce zhubnout nějaké to kilo, si taky někdy rád pochutná na buchtičkách ke snídani. Přikládám recept na redukční perník. Dodá vám nejen dlouhé, ale i krátké sacharidy, málo tuku a […]
  • Karobové kroupy na sladkoKarobové kroupy na sladko Když máme se synem chuť na něco čokoládového a není čas upéct koláč, padne volba na karobové kroupy. Uvařte si plný hrnec krup a můžete z nich celý týden vařit různá jídla. V lednici […]

Share and Enjoy

Napsat komentář

Email
Print
Starší příspěvky:
talir
Co je nahá potravina a nahé vaření

Kdo čte mé články, často se setkává s pojmem „nahá potravina a nahé vaření“. Dovolte mi, abych vysvětlila, o co vlastně...

Zavřít