«

»

Čer 15 2014

Markéta

Pohankové placičky se zeleninou

Nově jsme vyzkoušeli placičky z pohanky. Můžu říct, že jsem se toho bála, protože pohance přicházím teprve na chuť, ale nakonec nebylo čeho. Všechno zmizelo v cukuletu. I když nemám ráda smažené, tak tyhle placky to takříkajíc vyžadují. Olej jim dodá bonusovou chuť. Nemusíte to koupat v oleji. Pokud máte nepřilnavou pánev, stačí jen trocha.

pohankove placickyPočet porcí: 12kusů

Ingredience

  • 100g pohanky lámanky v suchém stavu
  • 1 menší cibule
  • 2ks řapíkatého celeru
  • 1 mrkev
  • sůl
  • 2 lžičky majoránky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 celé vejce
  • 60g uzeného masa nabo smaženého tempehu
  • 1 lžíce kukuřičné nebo pohankové mouky na zahuštění

 

  • olivový olej na smažení

Postup

Pohanku propláchneme pod tekoucí vodou a dáme vařit ve 200ml vody, kterou lehce osolíme. Vaříme 5min od bodu varu a pak necháme mimo plotnu dojít pod pokličkou ještě 10min. Mrkev, cibuli a celer rozmixujeme v sekáčku nebo nastrouháme nahrubo. Smícháme dohromady pohanku, sekanou zeleninu, nahrubo nastrouhané uzené, majoránku, prolisovaný česnek a vejce. Dosolíme podle chuti. Podle potřeby zahustíme moukou. Z výsledné konzistence musí jít tvarovat vlhkou rukou placky. Těsto má být spíš kašovité, lepivé. Pokud bude moc zahuštěné (suché), placky budou tuhé. Smažíme z obou stran na pánvi s trochou oleje.

Redukční poznámka

Místo na pánvi, pečeme placky v troubě na pečícím papíru, potřeným olejem. Pečeme 10min a pak obrátíme a pečeme dalších 10min.

 

 

 

Další články

  • Celerové řízečkyCelerové řízečky Máte rádi smažené pokrmy, ale rádi by jste využili nějakou zdravější variantu? Mým typem jsou celerové řízečky. Celer je také známý jako afrodiziakum, takže můžete zkusit naservírovat […]
  • Celozrnná foccacia s bylinkamiCelozrnná foccacia s bylinkami Výborná ke grilovanému masu nebo salátu. Počet porcí: 2 kusy Ingredience 150g celozrnné pšeničné mouky 50g hladké mouky 50g sojové mouky hladké 15g olivového […]
  • Teplý špaldový salát s kořenovou zeleninouTeplý špaldový salát s kořenovou zeleninou Další z variant, jak využít kernotto (špaldové kroupy) v kuchyni. I když v salátu není maso, bílkovinu nám nahradí tempeh a tofu. Salát je výborný jako večeře v zimním období nebo v létě, […]
  • Bezlepkové pohankové lívance/palačinkyBezlepkové pohankové lívance/palačinky Tento recept je bezlepkový, velice chutný a těsto můžete samozřejmě i lít na pánev ve větším množství a udělat klasické palačinky, které jsou známé např. ve Francii jako galattes. […]

Share and Enjoy

Napsat komentář

Email
Print
Starší příspěvky:
trhy Dobrichovice
Upekly jsme, nabídly jsme a prodaly

A pro koho jsme pekly? Pro všechny, kteří si přišli v sobotu 7.6 na farmářské trhy v Dobřichovicích, nakoupit samé...

Zavřít