«

»

Bře 24 2014

Markéta

Seznamte se… Karob (svatojánský chléb)

Karob je zdravější alternativa kakaa, má nasládlou lehce oříškovou chuť. Koláče tak získají zajímavou chuť. Karobový prášek je získáván z plodů stálezelené dřeviny rohovníku rostoucího ve Středomoří a je znám také jako svatojánský chléb (podle pověsti se traduje, že tuto potravinu s oblibou jedl svatý Jan).

Přednosti

  • má příznivý vliv na trávení
  • snižuje hladinu cholesterolu v krvi
  • na rozdíl od kakaa nevyvolává zrychlený tep, poruchy spánku nebo hyperaktivitu
  • neobsahuje kofein a alergenní látky
    Zbytek textu mohou číst pouze registrovaní uživatelé. Pokud jste již registrováni, přihlaste se.

Další články

  • Seznamte se… Není koření jako kořeníSeznamte se… Není koření jako koření Moje vyjádření k potravinám ze supermarketů od rádoby značkových výrobců určitě znáte. Značkoví možná jsou, ale určitě ne kvalitní a poctiví. Psala jsem ho v tomto článku Situaci jsem […]
  • Bezlepková žmolenka bez máslaBezlepková žmolenka bez másla Klasickou žmolenku umí nejspíš každý, ale zamysleli jste se někdy nad jejím složením? Bílá mouka, halda másla a bílého cukru. Ti, co již se zdravou výživou koketují jistě přišli na to, že […]
  • Proč se přidávají éčka do potravinProč se přidávají éčka do potravin Přídatných látek se samozřejmě víc, ale vypsala jsem ty, se kterými se setkáváme nejčastěji. Některé se používají pouze při výrobě, jiné se přidávají do hotového výrobku. Dalšími jsou […]
  • Co jste možná nevěděli o ghee a jak si ho vyrobitCo jste možná nevěděli o ghee a jak si ho vyrobit Ghí je přepuštěné neboli pročištěné máslo. Ačkoliv se z másla připravuje, má úplně jiné vlastnosti než obyčejné máslo. Při přepuštění se z másla vyvaří všechna voda (máslo obsahuje […]

Share and Enjoy

Napsat komentář

Email
Print
Starší příspěvky:
fazolova polevka
Svěží polévka z fazolí a rajčat

Pokud nevíte, co s nakládanými fazolemi a rajčaty, určitě vyzkoušejte tuhle polévku. Její chuť je tak svěží, že potěší i...

Zavřít